Bed in de Betuwe

Omgeving

De prachtige Betuwe

B&B Bed in de Betuwe ligt op landgoed De Heerlijkheid Hemmen, midden in de Betuwe, bekend als de fruittuin van Nederland. Niet alleen in het voorjaar is het genieten van bloesem en de pracht van jong fruit. Juist ook in de andere seizoenen heeft deze regio een bijzondere charme. Landgoed De Heerlijkheid Hemmen is een van Betuwe’s best bewaarde geheimen.

Vanaf de voordeur van de B&B wandel je over goed aangelegde wandelpaden over Heerlijkheid Hemmen, langs de ruïnes van het kasteel, de historische dorpskern van Hemmen met het idyllische witte kerkje, de kasteeltuinen en de prachtige vijver Door landgoed Hemmen loopt ook de Lange Afstand Wandeling het Lingepad (98 km). Dit is een onderdeel van het Grote Rivierenpad.

In de historische dorpskern van Hemmen ligt Brasserie Heerlijkheid gevestigd in de voormalige bakkerij van Hemmen. Een informele plek voor lunch en/of diner, op loopafstand van de B&B.

OMGEVING_klein1

OMGEVING_klein2

Wandelen en fietsen

Geniet tijdens de wandeling van de bloeiende bloesem, de prachtige pompoenvelden en in de herfst van de Betuwse taferelen tijdens de oogst van de appels en peren. (ook leuk om een appelboom te adopteren!)
Zin in een stevige wandeling? Loop dan via het bos en deels verharde weg
naar het pont van Wageningen voor een heerlijke koffie, bezoek aan de biologische markt of aan de botanische tuinen “De Dreijen”.
De Betuwe is ideaal voor mooie fietstochten, voor grote en kleine afstanden.
Het “rondje Betuwe” brengt je langs en over de Linge, de langste rivier van Nederland. Langs de rivier vind je schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes.

De B&B ligt gunstig gelegen tussen de steden Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Oosterbeek (25 min met de auto) en is bereikbaar met openbaar vervoer.

In onze B&B is voldoende informatie materiaal aanwezig van alle bezienswaardigheden in de buurt, maar… niets hoeft alles mag!


Kijk voor wandelroutes in de buurt op http://www.tweevoeter.nl
En voor een dagje sauna op: Wellnesscentrum Nederland